Ingobyi
Onze doelstellingen

Onze doelstellingen

Ingobyi – een Rwandees woord – betekent “draagberrie” voor zieken of zwakken. Het woord staat symbool voor onze missie waarbij de sterke schouders de zwakke willen dragen tot die (opnieuw) op eigen benen kan staan.

Ingobyi vzw zamelt fondsen in om duurzaam medisch materieel aan te kopen, om de noodzakelijke infrastructuur te voorzien, … en we geven er de juiste opleiding bij. Zo investeren we fundamenteel mee in de toekomst van de bevolking en van het land. Ook met het weeshuis Noël werken we structureel samen om de kinderen een waardig onderkomen te geven.

Ingobyi vzw werkt aan lange termijnplannen in nauw overleg met de lokale verantwoordelijken in het weeshuis en de 16 gezondheidscentra van Nuyndo. Die laatste vormen een cruciale schakel in de eerstelijnsgezondheidszorg: consultaties, kleine chirurgie en bevallingen. Ziekenhuizen waar ook een dokter aanwezig is liggen vaak te ver, ten minste op een paar uur wandelafstand. Daarom kunnen de “centres de santé” levens redden als ze goed uitgerust zijn.

Ingobyi vzw zorgt oa voor doptones, couveuses, warmtelampen voor pasgeborenen, ziekenwagens, medisch en verpleegkundig materiaal, bedden, zonnepanelen, materiaal voor correcte handhygiëne, stromend water, … en – niet te vergeten – de opleiding en bijscholing die bij het materiaal hoort.

Ingobyi vzw werkt actief mee aan de millenniumdoelstellingen van Verenigde Naties om de sterfte van vrouwen tijdens zwangerschap of rond de bevalling en de sterfte van kinderen terug te dringen, ter bestrijding van ziektes en voor de bescherming van het milieu.

Geef een reactie