Voedselveiligheid

Om de levenskwaliteit van moeder en kind in Murunda duurzaam te verbeteren, is het niet voldoende om enkel in te zetten op gezondheidszorg. Bijna de helft van de kinderen in Murunda is namelijk chronisch ondervoed! Daarom startte Ingobyi in 2017 met een ambitieus voedselproject om het probleem van ondervoeding aan te pakken.

Hoe wij helpen

Op het terrein van het ziekenhuis van Murunda richten we een modeltuin op ten voordele van de behoeftige moeders en kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

Naast het ziekenhuis bouwen we een stal voor varkens, geiten, schapen en konijnen. De opbrengsten van die stal gaan integraal naar het ziekenhuis en de mest van de dieren wordt gebruikt voor de modeltuin aan het ziekenhuis.

We organiseren een sociaal fonds in het ziekenhuis zodat er permanent levensreddende poedermelk aanwezig is.

In de tien dorpen van Murunda bouwen we moestuinen ten voordele van de armste gezinnen. Onze agronoom ter plaatse, Jean-Damascène Kwizera, leert de families de nodige technieken bij.

Diezelfde gezinnen ontvangen van Ingobyi een koppel konijnen, schapen en geiten als bron van vlees, inkomsten en mest.

We leiden lokale vrouwen op tot ‘mamans lumières’. Zij promoten in hun gemeenschap het belang van borstvoeding en evenwichtige voeding. Aan de hand van kookworkshops leren ze de lokale bevolking gevarieerd koken met lokale producten uit hun tuinen.

Laat een reactie achter

Er werden nog geen reacties achtergelaten.