DSO Ensemble t.v.v. Ingobyi vzw
DSO Ensemble t.v.v. Ingobyi vzw

DSO Ensemble t.v.v. Ingobyi vzw

Tijdens de voorbije winter kregen we één bevroren ochtend in Vlaanderen: 17/01/2016. Die dag zou het DSO-Ensemble concerteren om 11 uur en om 16 uur in de Sint-Aldegondiskerk te Mespelare ten voordele van Ingobyi vzw.
Spijts weer en ontij sijpelden de enthousiaste muzikanten vlot binnen in de kerk die tegen 11 uur zowat volledig gevuld was met nieuwsgierige muziekliefhebbers.
De toon werd gezet met de driedelige Old English Suite. Deze werd gevolgd door het eerste deel uit de 25ste Symfonie van W.A. Mozart, dat ‘con brio’ werd vertolkt door het voltallige ensemble.
Na de uiteenzetting over het project Ingobyi door dr Ivo Corthouts kregen we de mooie thema’s uit de 8ste Symfonie, de Onvoltooide, van Franz Schubert te horen. De uitvoering was tegelijkertijd ingetogen en wervelend.
Na een rustiger moment met ‘The Summer Knows’, volgde een nieuwe explosie van meeslepende pathetiek door de bijzonder getalenteerde concertmeester-violist Yves Gilen met zijn ‘Cinema Paradiso’ van Ennio Morricone.
Na een gepast intermezzo over Ingobyi door dr Corthouts beroerde de jongeman Andreas Corthouts de aanwezige zielen met een schitterende saxofoonsolo ‘Oblivion’ van Piazzolla.
Na de Tango Suite konden wij als ultieme bisnummer genieten van een betoverend mooie Czardas, verrassend fris en subtiel vertolkt door de jonge charmante soliste Aude Vandenputte.
Het hartverwarmende applaus klonk door tijdens de receptie.
Na de middag zat de kerk helemaal vol tegen 16.00 uur. Schubert kon iedereen bekoren, Mozart kwam met nog meer brio, de solisten waren top!
Na afloop van het concert klonk het applaus andermaal door tijdens de gesmaakte receptie.

Het ensemble zal op hetzelfde elan doorgaan en in 2017 opnieuw een uniek dubbelconcert te organiseren in Mespelare.
Volgende afspraak: concert door DSO-Ensemble i.s.m. solisten van de SAMWD Dendermonde op 29 april 2016 in de kerk van St-Gillis-Binnen, Brusselsestraat Dendermonde.
Toegang gratis. Iedereen welkom.
www.dso-ensemble.be
DSO10

DSO1

DSO3

P1220606

IMG_1593